Hakusivu

Yhteystiedot

Marja Ahola
Valkamakatu 2
Sastamala
38200

050 377 1820

marja.ahola@kopteri.net

Akupunktio

Akupunktio on tuhansia vuosia vanha kiinalaisen lääketieteen tunnetuin hoitomenetelmä. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan sitä voidaan käyttää yli 400 sairauden hoidossa.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan jos ihminen on terve, hänen energia eli Qi ja veri virtaavat harmonisesti. Mikäli Qin ja veren virtauksessa tulee häiriötä, se ilmenee erilaisina terveydellisinä oireina. Akupunktiolla pyritään palauttamaan virtauksen harmonia. Akupunktioneulat aktivoivat kehoa aloittamaan oma paranemisprosessinsa.

Länsimaisittain ajatellen akupunktion vaikutus perustuu hermoimpulssin välittäjäaineiden - mm. endorfiinin, noradrenaliinin,asetylkoliinin – tuotannon säätelyyn akupunktiopisteitä stimuloimalla. Kunkin reagointi akupunktioon määräytyy sen mukaan miten nämä välittäjäaineet vaikuttavat autonomisen hermoston toimintaan.

Hoidossa käytetään aina erityisen ohuita steriilejä kertakäyttöneuloja.

Akupunktiolla hoidetaan erilaisia kipuja ja elimistön toiminnallisia häiriöitiloja. Esimerkiksi päänsäryt, tuki- ja liikuntaelinvaivat, unettomuus, suonenveto, raajojen verenkiertohäiriöt, kivut ja säryt eri puolilla kehoa, tinnitus, ym.